Trapliften vergelijken:
hier moet u op letten

Voordat u investeert in een traplift, wilt u weten welke lift het beste past bij uw persoonlijke situatie. Het is dus zaak om de trapliften te vergelijken op de voor u relevante aspecten. Denk aan het type trap in uw huis, het budget dat u wilt besteden aan een traplift of de leverancier waar u een goed gevoel bij heeft. Waar moet u op letten bij het vergelijken van de verschillende trapliften?

  • Home
  • /
  • Traplift vergelijken

Trapliften vergelijken voor een rechte of gebogen trap

Uw type trap is waarschijnlijk het meest invloedrijke aspect waar u op let bij het vergelijken van de verschillende trapliften op de markt. Voor de verschillende trapliften maakt het namelijk veel uit of u een rechte trap, of juist een trap met bochten heeft. Een rechte trap vraagt uitsluitend om een rechte rail, terwijl voor de rail van een gebogen trap meer maatwerk nodig is. In laatstgenoemde geval speelt ook de keuze voor de binnen- of de buitenbocht een belangrijke rol in uw vergelijking tussen de verschillende trapliften.

Traplift aan de binnen- of buitenbocht?

Wanneer u kiest om de traplift langs de buitenbocht te plaatsen, bent u vaak iets voordeliger uit. Hier zijn de bochten immers minder scherp en de hellingshoek minder steil. De railconstructie langs de buitenbocht is minder complex om op maat te maken en de motor van de traplift hoeft ook minder vermogen te leveren om de hellingshoek te halen. Een belangrijk voordeel van de trapliftrail langs de binnenbocht is echter dat de brede stukken aan de buitenkant van de trap overblijven voor de overige gebruikers van de trap. Wilt u het beloopbare gedeelte van de trap graag vrijhouden, dan kiest u voor een traplift langs de binnenkant van de trap.

Trapliften vergelijken voor een smalle of brede trap

Heeft u een brede trap? Dan zijn vrijwel alle trapliften geschikt voor plaatsing. Is uw trap vrij smal? Dan is het belangrijk om hier tijdens het vergelijken van alle verschillende trapliften rekening mee te houden. Voor vrijwel elke smalle trap is het mogelijk om een passende traplift te plaatsen; het behoeft simpelweg iets meer aandacht dan een brede trap. Bij 123Trapliften voorzien we zelfs de smalste trap van een stabiele en comfortabele traplift.

Trapliften met een enkele of dubbele rail

Tijdens het vergelijken van alle verschillende trapliften zal het u opvallen dat een traplift altijd met een enkele of een dubbele rail wordt gemonteerd. Ook hier is het weer afhankelijk van uw persoonlijke situatie wat de beste optie is. Kiest u voor een traplift die langs de binnenbocht wordt geplaatst? Dan is de kans groot dat u een enkele railconstructie nodig hebt. Dit komt omdat de hellingshoeken bij trapliften langs de binnenbocht vaak steiler zijn en daar is een enkele rail voor nodig. Rechte trappen of trappen met bochten waarbij de traplift langs de buitenbocht geplaatst wordt, worden weer eerder voorzien van een dubbele rail. De bovenste rail kan in deze gevallen als trapleuning gebruikt worden, wat extra comfortabel is. Weet u ook na het vergelijken van de verschillende trapliften niet welk railtype voor uw situatie het meest geschikt is? Neem contact met ons op en we denken graag met u mee.

De verschillende trapliftleveranciers vergelijken

Tijdens uw zoektocht naar de meest geschikte traplift stuit u waarschijnlijk op veel verschillende leveranciers. ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Otolift, Handicare. Zomaar een vijftal leveranciers van trapliften die u in uw vergelijking mee kunt nemen. Bij 123Trapliften vergelijkt u uitsluitend trapliften van de leveranciers ThyssenKrupp en Otolift. Niet alleen omdat we deze trapliften zo goed als nieuw kunnen leveren, ook omdat we op basis van decennialange ervaring durven te stellen dat dit de meest kwalitatieve trapliftleveranciers op de markt zijn.

De prijzen van trapliften vergelijken

Tot slot speelt de prijs van een traplift een belangrijke rol in uw vergelijking. Dit is in grote mate afhankelijk van het type traplift waar uw situatie om vraagt. Een rechte trap heeft uitsluitend een rechte rail nodig en is daarom voordeliger dan een rail voor een gebogen trap of wenteltrap. Het op maat maken van deze rail is namelijk veel gecompliceerder dan bij een rechte trap. Bij trappen met een bocht zal een traplift die langs de binnenkant wordt geplaatst weer iets prijziger zijn dan een traplift die langs de buitenkant geplaatst kan worden.

Huur, nieuwkoop en tweedehands trapliften vergelijken

Naast het type traplift dat nodig is voor uw trap, is het ook de moeite waard om tijdens het vergelijken van de trapliften te inventariseren wat voor u een gewenste aankoopconstructie is. U kunt natuurlijk een gloednieuwe traplift aanschaffen, maar vaak is het veel voordeliger om een tweedehands traplift te laten plaatsen, of om een traplift te huren. Zeker wanneer u een traplift bij 123Trapliften koopt, zult u een stuk voordeliger uit zijn dan bij menig concurrent. Dat komt omdat wij niet alleen de traplift, maar ook de rail hergebruiken. Wij controleren alle gebruikte trapliften grondig en leveren alleen gereviseerde trapliften op die aan dezelfde veiligheidseisen voldoen als die van gloednieuwe trapliften.

Ontvang de gratis brochure

Gratis brochure
Laagste prijsgarantie
Tot 5 jaar garantie
Volledig hergebruik
24/7 Service